Het repertoire van de Kempische Volksdansers bestaat uit zo'n 120 dansen. Een groot aantal vindt zijn oorsprong in Zuid Nederland en Noord Belgiƫ, maar er zijn ook dansen uit andere landen zoals Polen Frankrijk. Ook de dansen uit het buitenland sluiten aan bij onze Kempische cultuur.

Deze buitenlandse dansen zijn opgetekend tijdens de uitwisselingen van ons orkest en dansers met "Skalny" uit Polen, "Rebild Kvadrillen" uit Denemarken en vooral met "Chants et danses du Berry" uit Chateauroux in Frankrijk. Met deze laatste groep is onze samenwerking heel innig. In november jl. hebben we samen met hen ons vijendertigjarig bestaan gevierd. Er is een twee-jaarlijkse uitwisseling met de Franse groep.

Elke woensdagavond danst een aantal leden van de Kempische Volksdansers in De Buitengaander in Westerhoven. Een gedeelte van het volksorkest verzorgt dan de begeleiding.
Elke zes weken is er daar gerichte instructie op de dansen die wij doen. De aankondigingen daarvoor vindt u onder Nieuws en mededelingen.

Elke eerste zondag van de maand is er een openbare repetitie in De Beiaard bij de Abdij van Postel. Het orkest is dan aanwezig en men danst van 10.30 tot 11.30 uur Franse dansen en van 11.30 tot 13.30 uur Kempische volksdansen.

Hieronder staat een filmpje uit 2010 waar u ons bezig kunt zien.